viestiä päättäjille ennen kokouksta

viestiä päättäjille ennen kokouksta

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

APUA!

MIKAEL JALONEN

APUA!

Lähdin mukaan ehdokkaaksi, koska perheellisenä ja pienen pojan isänä kannan huolta tulervisuuden Turusta. Jos nykymeno jatkuu ja julkisia palveluja ajetaan alas tai kilpailutetaan nykyvauhdilla, pelkää, mitä on jäljellä kun ekaluokkalaiseni on perheellinen? Onko vain yksityisiä, varakkaiden ulottuvissa olevia palveluja, joihin pienituloiset eivät yllä.

Merkittävä ryhmä, jonka puolesta myös haluan puhua, ovat mielenterveyskuntoutujat. Olen kuullut monta tarinaa, joissa hoitojaksot rankoisskain tilanteissa ovat jääneet aivan liian lyhyiksi. Jos uudella lääkityksellä - joka käynnistettiin osastolla - pannaan muutaman päivän kuluttua ulos, on potilas sen jälkeen todella pihalla. Mömmöt alkuun vain sotkevat. Tilannetta pahentaa vielä olemattomat tulot, jonka vuoksi elämältä tuntuu pohja putoavan. Kuntoutudu siinä ja voi hyvin! Kysy näiltä ihmisiltä!

Varmasti moni mielenterveyden kuntoutuja voisi oikealla avulla ja tuella pärjätä sekä työelämässä että perheen kanssa tai ryhmäkodeissa. Silloin on myös saatava oikeaan aikaan annettua aktiivista tukea, jotta uusi sairaalajakso ei kolkuta heti ovella, vaan selviytyminen ja kuntoutuminen etenevät oikeaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti