viestiä päättäjille ennen kokouksta

viestiä päättäjille ennen kokouksta

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Viedäänkö tuhkatkin pesästä?

KURT LAINE


VIEDÄÄNKÖ TUHKATKIN PESÄSTÄ?

Vuosia puolustimme Jyrkkälän tervsyaseman toimintaa. Se palveli erinomaisena lähiyksikkönä, jonne pääsi suoraan jopa rollaattorilla läheisiltä asuinalueilta, kuten Pahaniemestä ja Härkämäestä.
Lakkautus perusteltiin kosteushaitoilla. Se olisi ajoissa pitänyt korjata, jotta niin lapsiperheille kuin vanhuksillekin tärkä lähipalvelu olisi säilynyt. Koko asema pitäisi edelleen rakentaa uudelleen.

Nyt käymme Käsityöläiskadun terveysasemalla. Sinne kuuluvat myös monien muiden etäisten osien asukkaat. Hulluinta on kuitenkin nyt säästövimma, että Käsityöläiskadun terveysasemalta lakkautetaan kuvantamisen toiminnaot. Missä se säästö tuntuu, kun keuhkokuumeinen potilas tai esim. jalkansa loukannut potilas lähtee taas seuraavaan paikkan rtg:iin. Turussa on liian usein haettu säästöjä potilaiden, vammaisten ja vanhusten kustannuksella. Käsityöläiskadun rtg pitääkin säilyttää – terveysasema monilta jo vietiin!

Tosiasia on myös, ettei terveydenhuollon maksuista kerry summaa, joka kattaisi sille asetettuja tavoitteita. Perimiskustannukset ovat usein tuloja suuremmat. Siksi on palattava takaisin maksuttomaan perusterveydenhuoltoon, joka vielä muutama vuosi sitten oli Turussa. Sen säilyttämiseksi kamppailimme menestyksellisesti vuosia vammais- ja eläkeläsijärjestöjen kanssa. Nyt tämä Kansanterveyslain kirjain tarvitaan uudelleen käytäntöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti