viestiä päättäjille ennen kokouksta

viestiä päättäjille ennen kokouksta

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

koteja!

EIRA KEJONEN

KOTEJA!
Turussa on yli 50 000 köyhää yksineläjää. Heillä tuloista puolet menee vuokraan. Liki 400 on pysyvästi ja pitkäaikaisesti vailla vakinaista asuntoa.

Asunnottomuus on häpeällistä ja julmaa piittaamattomuutta hyvän talouden ja korkean sivistyksen maassa / kaupungissa. Hallituksen vuonna 2011 käynnistämä Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelma kohdistuu vuosille 2012-2015. Tavoitteena on poistaa pitkäaikaisasunnottomuus kokonaan vuoteen 2015 mennessä.

Uudelle valtuustokaudelle jää nyt Turussakin huonosti hoidettu asuntopolitiikka. Asuntojen rakentamiseen olisi ollut mahdollista saada Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskuksen (ARA) sekä Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) avustuksia, mutta Turun kaupunki ei ole niitä hakenut.

Turussa on ryhdyttävä rakentamaan ARAn julkilausuman mukaisesti ekologisesti kestäviä, laadukkaita ja kohtuuhintaisia asuntoja niitä tarvitseville. Vuokralaisille on taattava oikea vaikutusmahdollisuus vuokrataloyhtiöissä. On perustettava asunnottomuuden ongelmien ratkaisemiseksi asumisneuvojan/tukihenkilön toimet. Asunnoilla keinottelu on estettävä. Yhteiskunnan varat on käytettävä oikeudenmukaisesti ja suunnattava ensisijaisesti tarvitseville, kuten asunnottoamt, köyhät, sairaat, vammaiset, vanhukset ja lapsiperheet..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti