viestiä päättäjille ennen kokouksta

viestiä päättäjille ennen kokouksta

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Riittävä henkilökunta Turkuun heti

Ken Helenius

Riittävä henkilökuntamiotoitus Turkuun heti!

Hallitus esitti näytelmänsä vanhuspalvelulain henkilökuntamitoituksen osalta. Loppunäytös oli, että kokoomus määräsi taas marssin tahdin. Muut menivät perässä. Ei ole kompromissi, jos toiset antavat periksi. Vai oliko viidellä muulla puolueella edes tosi mielessä? Mitä nämä puolueet tekeävt Turussa?

Ei ole kotihoidosta pois, jos vanhainkoteihin ja vastaaviin määritellään miotitus. Vai suunnitteleeko ministerei, että työntekijät siirretään sektorilta toiselle - miten se muuten olisi kotihoidosta pois. Mitoitusta varten on perustettava kokonaan uusia vakansseja työntekijöille, joita rekrytoidaan lisää.

Hallitus vähentää 1.2 miljardia kuntien valtionosuuksia. Summa on muutettava niin, että henkilökuntamitoituksen vähintäin 0.7 rahoittamiseksi on rahoitus kunnossa. Miksei uskota henkilökuntaa, josta suurin osa vanhustenhoidon henkilökuntaa muodostuu, eli lähi/perushoitajia. Heidän esityksensä on 0.8.

Kunnon hoidon taakaa vain jaksava henkilökunta. Sitä on tarpeeksi, ja se on riittävästi koulutettua.
Turun kaupungin on korjattava syksyn budjettiesitys sen mukaiseksi, että jo ensi vuodesta alkaen nostetaan vanhustenhuollon hoitohenkiklökuntaa tasolle vähintäin 0.7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti