viestiä päättäjille ennen kokouksta

viestiä päättäjille ennen kokouksta

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Valta kuuluu kansalle

KAIJA KIESSLING


Valta kuuluu kansalle

Olen ollut tinkimätön lasten- ja vanhustenhuollon sekä vammais- ja terveyspalvelujen puolustaja – siis julkisten palvelujen puolesta puhuja ja toimija. Myös valtuustossa yli 10 vuotta. Nyt olen eläköitynyt, ja samat asiat huolestuttavat edellen. Mutta miksi?

Turussa päätöksiä valmistellaan kabineteissa kuulematta kuntalaisia. Näin kävi mm.  Martin ja Mikaelin kirjastojen ja Luolavuoren vanhainkodin lakkauttamisessa. Ei kuultu kirjastojen käyttäjiä, ei Luolavuoren vanhuksia, omaisia, ei henkilökuntaa. Kuntapäättäjien päätökset eivät korreloikaan kuntalaismielipiteiden kanssa, ilmenee valt.tri Johanna Kallion väitöstutkimuksessa. Ihmiset uskovat, että kunnassa on annettu kaikki valta valtuutetuille ja johtaville virkamiehille neljäksi vuodeksi. ” Ei asialle mitään voi, on ne jo päättäneet sen...”ajattelevat ihmiset. Niin ei saa olla! Ei se niin mene.

Demokratiaan kuuluu, että myös vaalien välillä kuullaan kansalaisten mielipiteitä asioissa, jotka ovat oleellisen tärkeitä koko kunnalle tai jollekin väestönosalle tai kaupunginosalle.
Jatkossa on kehitettävä myös kunnanosavaltuustoja ja osallistuvaa budjetointia demokratian parantamiseksi, sillä valta kuuluu kansalle! Ei eliitille kabinetteihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti